Huidverbetering

Huidverbetering is jouw huid in een betere conditie brengen. Dit kan met gezichtsbehandelingen, peelingen en producten allemaal afgestemd op jouw huid.

Huidverbeterende massage

Huidverbeterende massagevormen zijn bindweefsel- en pincement massage als reflectoire massagevormen, waarbij beïnvloeding van het zenuwstelsel plaatsvindt. De massage heeft stevige grepen die dieper in de huid werken. Door de knedende grepen wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor krijgen de huidcellen een seintje dat ze herstelwerkzaamheden moeten gaan verrichten waardoor, collageen kan worden aangemaakt.

Een huid verbeterende massage zet de cellen in de huid weer aan het werk. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor er zuurstof en voedingsstoffen tot in de uiterste puntjes van de huid kunnen worden afgeleverd maar evenzogoed de afvalstoffen kunnen worden meegenomen en afgevoerd. Door de stimulatie worden ook de slapende cellen weer tot activiteit aangezet. Na de massage voelt de huid aan alsof deze een goede work-out heeft gehad. Als u deze behandeling regelmatig herhaald (in kuurverband) ziet u zichtbare huidverbetering. De verbetering kan zich uiten in een rustig huidbeeld, een betere doorbloede huid en rimpels die wat minder zichtbaar worden.

Microneedling

Microneedling is een veilige en effectieve behandeling voor een indrukwekkende verbetering van de huid. Het is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstellen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste laag te beschadigen.

De werking van microneedling

Door middel van 11 kleine naadjes, die door bijzondere slijping gemakkelijk in de huid glijden worden er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar, maar prikkelen de huid om het natuurlijke herstelproces te activeren. Hierdoor komen actieve en helende groeifactoren vrij in de huid, waardoor de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd wordt. Door de nauwkeurige werking kunnen zelfs gevoelige gebieden als rondom de ogen, lippen, en neus behandeld worden. De naalddiepte kan op persoonlijke behoefte worden ingesteld, waardoor de behandeling minder pijnlijk aanvoelt. In combinatie met actieve werkstoffen van Dermica Solutions, wordt de huid optimaal aan het werk gezet en is het resultaat van de behandeling langdurig zichtbaar.

Toepassing/indicatie:
 • Huidveroudering en verslapping
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove poriën en grove huidstructuur
 • (Acne)littekens
 • Striae en striemen
 • Kaalheid
 • Pigmentproblemen
 • Algehele huidverbetering

Deze behandeling kan ook in kuurverband, en geeft dan ook het mooiste resultaat. We bespreken dit graag met u.

Peeling

Een peeling dringt door middel van een zuur uw huid in en is in staat, in combinatie met andere ingrediënten, bepaalde huidfuncties te normaliseren. Hierdoor is het mogelijk verschillende huidproblemen te verbeteren met verschillende sterkte aan peelings, namelijk:

 • CCT peeling: zeer mild, lichte huidverbetering. (acne, piment, hydratatie, huidstructuur)
 • Milde peeling: huidverbetering (acne, pigment, lijntjes, poriën, huidstructuur)
 • Zware peeling: diepe peeling (grove huid structuur/poriën, littekens, fijne lijntjes, pigment en rest acne)
Wat houdt een peelingbehandeling in?

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Na het reinigen van het gelaat (bij acne na het ledigen van de poriën), wordt de peelingvloeistof aangebracht op de huid. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken (5-10minuten), wordt deze geneutraliseerd. Opbouw is in deze behandeling zeer belangrijk. Geadviseerd wordt om de huid voor te bereiden met thuisproducten die zuren bevatten.

Nazorg is nodig tijdens en na de peelingbehandelingen, van SPF tot voedende crèmes.

Acne behandeling

Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje binnen het talgkliersysteem, dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren, verhoogde talgproductie, bacteriën en ontstekingen. Er bestaan verschillende vormen van acne, maar alle vormen bevatten in meer of mindere mate de volgende kenmerken:

 • Blackheads ook wel open comedonen (mee-eters)
 • Whiteheads gesloten comedonen, witte bultjes onder de huid
 • Pustels/puisten, dit zijn ontstekingen.
 • Infiltraten, grote ontstekingen bv. cysten
 • Roodheid van de huid
Behandeling

Intake, behandelplan opstellen, reiniging, oneffenheden, ontstekingen en comedonen worden op hygiënische wijze uitgedrukt.

Het bepalen van de duur van de behandeling is afhankelijk van het genezingsproces. In het begin is de behandelfrequentie hoog , als de huid verbeterd, komt er meer tijd tussen de behandelingen te liggen.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

De behandelingen van acne vulgaris worden op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog vergoedt. Raadpleeg uw polis over de aard van de vergoeding.

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massage. Het woord Shiatsu betekend letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd. De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspanning en een veilige en doeltreffende methode van huidverbetering.

Spiegel van de lichaamsfuncties

Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu massage toepast een relatie leggen tussen dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring).