Huidtherapie

De huidtherapeut is een paramedicus en volgt en vierjarige HBO-opleiding. De titel is wettelijk beschermd. De huidtherapeut levert zowel cosmedische als medische geïndiceerde (verzekerde) zorg.

De huidtherapeut is een paramedicus en volgt en vierjarige HBO-opleiding. De titel is wettelijk beschermd. De huidtherapeut levert zowel cosmedische als medische geïndiceerde (verzekerde) zorg en is opgeleid om uiteenlopende huidproblemen te herkennen en te behandelen. Je kan bij de huidtherapeut terecht o.a. voor: pigmentverstoringen, acne, nazorg (huid)kanker, ouderdomswratten, ouderdomsvlekken, spider naevus, littekens, couperose, fibromen, huidverbetering, huidverjonging, verwijderen van verheven plekken. Behandelingen kunnen vergoed worden. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Huidoneffenheden

Met de CryoPen wordt gemakkelijk, snel en doeltreffend goedaardige huidoneffenheden verwijderd. De huideneffenheden wordt door de huidspecialist verwijderd door middel van bevriezing. Door de penvorm wordt zeer nauwkeurig de huidoneffenheid aangestipt waarbij de overige huid intact blijft. Dat komt omdat de CryoPen met hoge druk blaast die, in tegenstelling tot de oude stikstofbehandeling, dieper kan behandelen.

De behandeling is van korte duur waardoor er een minimale pijnbeleving is. Verdoving is niet noodzakelijk.

Toepassing/indicatie van de CryoPen:

 • Wratten
 • Ouderdomswratten
 • Voetwratten
 • Goedaardige bloedvatgezwelletjes
 • Ouderdoms-en pigmentvlekken
 • Steelwratjes
 • Waterwratjes

Na de behandeling:

Als de huidoneffenheden zijn aangestipt, zal het plekje donkerder van kleur worden en binnen enkele dagen vormt zich er een korstje. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Daarnaast moet krabben aan het korstje voorkomen worden. De huid zal genezen zonder littekens. Huid beschermen met SPF-factor.

Behandelfrequentie:

Afhankelijk van de indicatie en groote van het plekje zal de aantal behandelingen vaastgesteld worden. Meestal zijn 1-2 behandelingen voldoende.

Intake gesprek is gratis.

Manuele Lymfe Drainage (MLD)

Een manuele Lymfe Darinage behandeling is aan te bevelen vlak voor en na een ooglidcorrectie, cosmetische ingrepen en oedeem. Voor de ingreep, om de lymfestroom goed op gang te brengen, en direct na de ingreep omdat de huid en het daar onder gelegen weefsel, die operatief behandeld zijn, beschadigd zijn.

Het lichaam vormt als reactie hierop oedeem (vochtopeenhoping). Dit overtollige oedeem kan door toepassing van MLD verminderd worden. Waardoor het genezingsproces positief wordt geinvloed.

Litteken therapie

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wond verstoord wordt. Een verstoring kan veroorzaakt worden door infecties, een algehele slechte conditie of een slechte doorbloeding van het gebied. Ook kan de huid teveel collageenweefsel aanmaken, er ontstaat dan een verdikt litteken. Een litteken kan ook ingetrokken zijn, of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels, of onsierlijk (acne littekens).

Er zijn verschillende behandelmethoden:

 • Microneedling; met microneedling worden kleine perforaties in de huid gemaakt. Door prikkeling in het weefsel komen groei-en helende factoren vrij die zorgen van de aanmaak van collageen, elastine en bindweefsel. Het litteken wordt hierdoor soepeler en minder opvallend.
 • Littekenmassage; littekenmassage stimuleert de doorbloeding waardoor de huid soepeler wordt. De massagetechnieken zijn gericht op het verbeteren van de elasticiteit in het beschadigde weefsel van het litteken.
 • Advies op producten; om littekens optimaal te behandelen en om best mogelijk resultaat te krijgen is het belangrijk dat u thuis producten gebruikt op het litteken.
 • Peelings; pas als een litteken rustig is.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het litteken zelf, de voortgang en achterliggende factoren. Elke behandeling zorgt voor verbetering. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de methode.

Resultaat

Littekentherapie kan het weefsel versoepelen, mooier en egaler maken. Een litteken kan nooit geheel verdwijnen.

Vergoeding

In sommige gevallen kan littekentherapie vergoed worden (geheel of gedeeltelijk). Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.